Business Process Excellence

1) Business Process Management
Samen met uw organisatie verbeteren we uw proces op het gebied van cycle time (takt-tijd) , kosten, service en kwaliteit. Alvorens het bedrijfsproces te herzien, moet de organisatie duidelijk zijn over haar bedrijfsstrategie en haar functionele strategieën. In onze aanpak zullen deze duidelijk moeten zijn voordat we beginnen met het herzien van de bedrijfsprocessen.

Wij zijn van mening dat de wijzigingen samen met uw team moeten worden gedefinieerd, zodat deze aanpassingen duurzaam worden ondersteund en geïmplementeerd. Daarom gebruiken we bijvoorkeur engagement gedreven technieken zoals value stream mapping en brown paper-sessies om uw processen te modelleren. Beide technieken kunnen worden gebruikt bij (radicaal) herontwerp van bedrijfsprocessen en/of bij continue verbeterprocessen. Daarnaast gebruiken we ook erkende tools en methodieken om bedrijfsprocessen te modelleren en te optimaliseren. Zo gebruiken we onder andere de Business Process Modeling tools en het SCOR model.

2) Supply Chain Project Management
Dit is de kunst van het managen van een supply chain project en al zijn deliverables, inclusief de link met processen, organisatie en technologie.

Zo omvat Supply Chain Project management: het identificeren van vereisten, het stellen van duidelijke en haalbare doelstellingen, het balanceren van concurrerende wensen en eisen van de verschillende belanghebbenden, het bewaken van de relatie met bedrijfsprocessen en de organisatie en het zorgen voor een gemeenschappelijke doelstelling.

Supply Chain Profs kan u helpen bij het managen van de projecten en het behalen van doelstellingen door het projectmanagement voor u uit te voeren dan wel uw projectmanagers te coachen. Goed projectmanagement zorgt voor, controle in uw organisatie, gemotiveerde projectmedewerkers en betere projectresultaten

3) Selectie van informatiesystemen en ondersteuning bij implementatie
Als onderdeel van ons totale aanbod van supply chain-oplossingen heeft Supply Chain Profs ook ruime ervaring in het selecteren en implementeren van informatiesystemen .

Zo helpen we u bij:
– Bepalen van een passende informatiestrategie
– In kaart brengen en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen
– Definiëren van de benodigde informatie op basis van de functionele behoefte
– Selectie van het juiste informatiesysteem en dienstverlener
(het definiëren van een shortlist, het opstellen van RFP en kwalificatiecriteria,
business case, het selecteren van de uiteindelijke oplossing en leverancier)
– Assisteren bij het opzetten van de oplossing
– Projectbeheer
– Managen van het veranderingsproces

In verband met dit onderwerp hebben we een toolkit ontwikkeld. Deze heeft onder andere de volgende templates:
– ERP-vereisten voor alle bedrijfsfuncties
– Supply chain requirements
– Architectuur requirements
– Rapportage requirements
– Verzoek om informatie (RFI)
– Aanvraag voor voorstel (RFP)
– Demoscenario’s
– Analyse-instrumenten
– Statement of Work

Benieuwd naar mogelijkheden om uw processen te optimaliseren, beter te managen en/of te ondersteunen met IT-systemen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.